Jos olet uskaltautunut surffaamaan CBD-viidakossa, olet todennäköisesti kuullut hamppuöljystä, hampunsiemenöljystä, kannabisöljystä ja CBD-öljystä. Rakkailla lapsilla on monia nimiä, mutta kaikki nämä nimet eivät ole samoja.

Tässä tekstissä käymme läpi erilaiset käsitteet helpottaaksesi CBD-viidakossa navigointia ja varmistaaksesi, että saat haluamasi vaikutuksen

hamppuöljy

.

Eri öljyjä, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia

Voi olla hämmentävää erottaa tuotteet toisistaan, jotka kohtaat etsittäessä hamppukasvista uutettuja öljyjä. Ensinnäkin itse kasville ja sen eri osista uutetuille erityyppisille öljyille on useita eri nimiä.

Lisäksi tietyntyyppisillä öljyillä on useita eri nimiä. Joten aloitetaan alusta alkaen.

Kannabis, hamppu ja marihuana

Ensinnäkin kannabis, marihuana ja hamppu ovat periaatteessa sama asia tai ainakin sama kasvi. Kannabis (itse asiassa Cannabis Sativa) on hampun ja marihuanan kollektiivinen nimi.

Ero näiden kahden kasvin välillä on yksinkertaisesti niiden kannabinoidipitoisuus.

Marihuanakasvista löydät vahvan THC-pitoisuuden (delta-9-tetrahydrokannabinolia) ja pienemmän pitoisuuden CBD: stä (kannabidiolia), kun taas hamppulasvilla on päinvastoin korkea CBD-pitoisuus, mutta erittäin pieni THC-pitoisuus.

Kokonaisuutena tämä tarkoittaa, että marihuana tai marihuanakasvista uutetut tuotteet ovat psykoaktiivisia ja voivat saada sinut ”pilveen”, kun taas teollisen hampun tuotteilla ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia, vaan sen sijaan ne edistävät monia muita positiivisia vaikutuksia kehossa.

CBD-hamppukasvia kutsutaan usein myös ”teollisuushamppuksi”, kun taas marihuanaa kutsutaan usein vain kannabikseksi. Lääketieteellinen kannabis ei ole sama kuin teollinen hamppu, mutta sitä käytetään vain (reseptilääkkeenä) marihuanana.

Hamppuöljy CBD

Hamppuöljy CBD

Täällä CBD-oljy.com välitämme ensisijaisesti tietoa CBD-pohjaisista tuotteista, kuten teollisesta hampusta uutetusta hamppuöljystä. Toinen yleinen nimi hamppuöljylle on CBD-öljy. Nämä kaksi nimeä viittaavat siis samaan tuotteeseen.

Mitä hamppuöljy sisältää?

Hamppuöljy, eli CBD öljy, on teollisesta hampusta uutettu öljy, joka sisältää korkean pitoisuuden CBD: tä, mutta ei THC: tä (tai jäljitettävissä olevaa määrää, enintään 0,2%). Hamppuöljy sisältää myös jonkinlaista kantoainetta, yleensä oliiviöljyä, hampunsiemenöljyä tai kookosöljyä. Sekä luonnossa esiintyvät terpeenit että Omega 3, Omega 6 ja E vitamiinia.

Hyvälaatuinen hamppuöljy sisältää CBD: n lisäksi jopa 120 muuta kannabinoidia (täysvaikutteinen öljy), jotka yhdessä stimuloivat endokannabinoidijärjestelmää (ECS).

Kuinka hamppuöljy toimii kehossa?

ECS löytyy aivoista ja suurista kehon osista, ja se auttaa hallitsemaan tärkeitä toimintoja. ECS: llä on muun muassa mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka käsittelemme dopamiinia eräissä välittäjäaineiden muodoissa (ja siten vaikuttaa muun muassa stressiin, ahdistukseen, ahdistuneisuuteen, masennukseen ja ADHD: hen). Endokannabinoidijärjestelmä voi myös vaikuttaa krooniseen kipuun, immuunijärjestelmään ja kehon tulehduksiin.

Endokannabinoidijärjestelmää stimuloivat endokannabinoidit, joita tuotetaan kehossa, mutta sitä voidaan myös stimuloida lisäämällä kannabinoideja hamppuöljystä.

Hamppu terveysvaikutukset

Hampusta uutetun CBD: n tutkimuksissa on havaittu, että aineella on useita myönteisiä vaikutuksia erilaisiin sairauksiin tai häiriöihin. Hamppuöljy on muun muassa pystynyt auttamaan ihmisiä nukkumaan paremmin, torjumaan stressiä ja ahdistusta, torjumaan erilaisia ​​kivun muotoja, kuten kroonista kipua ja nivelongelmia.

On myös havaittu, että hamppuöljy voi vähentää useiden epilepsian muotojen epilepsiakohtauksia, edistää immuunijärjestelmää ja sillä voi olla tulehduksenvastaisia ​​ominaisuuksia, jotka voivat olla tehokkaita monentyyppisissä sairauksissa, muun muassa tutkimukset ovat osoittaneet positiivisia vaikutuksia dementiaa ja Alzheimerin tautia vastaan.

Hamppuöljy kokemuksia

Kokeilemme täällä CBD-oljy.com-sivustossa kaikkia tuotteita ennen kuin suosittelemme niitä. Siksi meillä on luonnollisesti oma kokemus hamppuöljyistä. Lisäksi meille on kerrottu muun muassa:

”Ihmisenä, jolla on monta rautaa tulessa, stressaudun helposti ja minun on vaikea rentoutua. Se myös saa minut nukkumaan huonommin yöllä. Aloitin hamppuöljyllä noin vuosi sitten. Otan 3 tippaa CIbdolin 5-prosenttista hamppuöljyä kielen alla kolme kertaa päivässä. Aluksi ei ollut havaittavissa olevaa eroa, mutta parin viikon kuluttua huomasin, että tunsin olosi rauhallisemmaksi ja etten enää herää useita kertoja yöllä. Nukun myös nopeammin mennessäni nukkumaan ”. Maria Kannisto

Hampunsiemenöljy

Nyt kun tiedät mitä hamppuöljy on ja mitä se voi tehdä keholle, on aika tutkia tarkemmin hamppunsiemenöljyä. On hyvin yleistä, että nämä kaksi öljyä sekoitetaan – vaikka ne ovat kaksi hyvin erilaista tuotetta.

Hamppunsiemenöljy uutetaan samantyyppisestä hampusta kuin tavallinen hamppuöljy, mutta kasvin siemenistä. Se, että se uutetaan hamppukasvin siemenistä, on ratkaisevan tärkeää, koska niistä uutettu öljy ei sisällä kannabinoideja, vaan sitä käytetään pikemminkin ruokana.

Tämä tarkoittaa, että hampunsiemenöljyllä ei ole samaa vaikutusta kuin hamppuöljyllä / CBD-öljyllä. Eli hampunsiemenöljyllä ei ole kykyä stimuloida endokannabinoidijärjestelmää.

Hampunsiemenöljy on hyödyllinen

Vaikka tästä öljystä puuttuu CBD, se voi olla erinomainen lisä terveelliseen ruokavalioon, koska hampunsiemenöljy sisältää suhteellisen suuren määrän Omega 3 rasvahappoja, Omega 6 rasvahappoja ja E vitamiinia. Omega 3 ja Omega 6 ovat rasvahappoja, joita elimistö ei pysty tuottamaan itse. Omega-3 tarvitaan tärkeisiin kehon toimintoihin muun muassa sydän-, veri-, hermosto- ja aivojärjestelmissä.

Sen tärkeiden rasvahappojen suuri pitoisuus tarkoittaa, että hamppunsiemenöljy on erinomainen vegaanivaihtoehto kalamaksaöljyllä luotuille Omega 3 -lisäaineille ja ovat yleisiä Suomessa.

Kannabisöljy

Toinen öljy, joka sekoitetaan usein hamppuöljyyn, on kannabisöljy. Juuri tämä sekaannus johtaa usein siihen, että ihmiset ovat huolissaan CBD-öljyn / hamppuöljyn käytöstä.

Kannabisöljyä valmistetaan kannabiskasvista, josta marihuana uutetaan. Tämä tarkoittaa, että kannabisöljy sisältää suuren annoksen THC: ta. THC tekee kannabisöljystä psykoaktiivisen ja tuo käyttäjälle ”pilven”.

Kannabisöljyn parantavat vaikutukset

Koska kannabisöljy sisältää samantyyppisiä endokannabinoideja kuin hamppuöljy, sillä on luonnollisesti samantyyppisiä vaikutuksia kuin hamppuöljyllä. Sen psykoaktiiviset vaikutukset edistävät kuitenkin usein sivuvaikutuksia, kuten vainoharhaisuutta, liiallista ruokahalua, aivojen sumua ja väsymystä.

Jokainen kannabisöljyä käyttävän riski on myös riippuvuuden muodostuminen öljyn sisältämän THC: n vuoksi. Hamppuöljyä, joka sisältää CBD: tä, ei toisaalta ole osoitettu aiheuttavan riippuvuutta. Hamppuöljyllä tehdyissä tutkimuksissa sen on osoitettu aiheuttavan yhtä vähän riippuvuutta kuin lumelääke.

Miksi hamppuöljyn erottaminen muista tuotteista on tärkeää?

Tärkein syy siihen, miksi on tärkeää voida erottaa hamppuöljy hampunsiemenöljystä ja kannabisöljystä, on saada etsimäsi vaikutus.

Ensinnäkin et halua ottaa riskiä ostaa kannabisöljyä kotiisi, koska kannabisöljy luokitellaan Suomessa huumeeksi (koska se sisältää THC: ta).

Et myöskään halua maksaa kohtuuttoman paljon hampunsiemenöljystä uskoen, että se sisältää CBD: tä kuten hamppuöljy. Vaikka hamppuöljyllä on hyödyllisiä vaikutuksia kehossa, se on periaatteessa vaihdettavissa tavallisen rypsiöljyn kanssa. Hamppuöljy on eräänlainen ruokaöljy, ja hinnan pitäisi heijastaa tätä.

Kuinka voin olla varma, että saan hamppuöljyä?

Ostamalla hamppuöljysi suoraan hyvämaineisilta valmistajilta, voit olla varma, että saat tuotteen, josta maksat. CBD-oljy.com-sivustossa olemme valinneet markkinoiden johtavat hamppuöljyn valmistajat, joilta voit ostaa tuotteesi.

Suosittelemme, että valmistajat testaavat tuotteitaan aina kolmansien osapuolten avulla varmistaakseen, että niiden sisältö on oikein, ja voit seurata näitä testejä verkkosivustolla tai tilauksen yhteydessä. Lisäksi suositellut valmistajamme käyttävät vain orgaanisista ja GMO-vapaista hampuista valmistettua hamppuöljyä.

Asiat, jotka tulee pitää mielessä hamppuöljyä ostettaessa

  • Hamppuöljy Prisma :sta. Jos löydät hamppuöljyä Prismasta tai Citymarketista, se on hampunsiemenöljyä etiketistä riippumatta. 
  • Jos löydät sivuston, joka myy hamppuöljyä tai CBD-öljyä erittäin alhaisella hinnalla, se on todennäköisesti hampunsiemenöljy.
  • Kannabisöljy (joka sisältää THC: tä) on laitonta Suomessa ja siitä voidaan sakottaa.
  • Tarkista hamppuöljyn sisältö varmistaaksesi, että tilaamallasi tuotteella on haluttu vaikutus.
  • Hamppuöljyä ei ole hyväksytty lääkkeeksi Suomessa.
  • Hampunsiemenöljy sisältää Omega 3 rasvahappoja ja Omega 6 rasvahappoja

Huomaa: Me CBD-oljy.com-sivustolla pyrimme levittämään sanaa CBD: stä opetustarkoituksiin. Emme valmista tai myy mitään artikkelissa mainittuja tuotteita, emmekä voi taata näiden tuotteiden vaikutuksia. Kaikki tässä artikkelissa ilmaistut mielipiteet, neuvot ja suositukset eivät heijasta CBD-oljy.com: n tai minkään työntekijämme näkemyksiä. Emme tee väitteitä mistään suositelluista tuotteista.

Myös lukea: